communicatie van project Hercules, in opdracht van de Belastingdienst en Tappan communicatie

 

Het slotevenement

 

 
 

 

 

de vraag
Project Hercules was een project voor de invoering van competentiemanagement bij de Belastingdienst / Centrale Administratie. Het was een pilot voor de hele Belastingdienst. De Belastingdienst vroeg Tappan communicatie om een communicatieadviseur te detacheren. De opdracht: de implementatie van competentiemanagement succesvol ondersteunen met een effectieve communicatiestrategie en het ontwikkelen van de bijbehorende communicatiemiddelen. Tappan communicatie vroeg hiervoor Pauline Smabers van Pioen communicatie.

de aanpak
Het project was al gestart; een communicatieplan gemaakt. Pauline Smabers gaf, samen met Mieke Vuijk van Rondom Communicatie en natuurlijk het hele projectteam, handen en voeten aan dit plan. Ze ontwikkelden de communicatiemiddelen en verschoven de nadruk meer naar het creëren van draagvlak bij leidinggevenden en medewerkers. Ook de toon van de communicatie werd anders: minder over het project en wat de Belastingdienst ermee wil, meer over en 'vanuit' de doelgroep ('what's in it for me'). De projectcommunicatie werd verpakt in een creatief concept, waarin een kuikentje, metafoor voor doorzettingsvermogen en zachtheid, de hoofdrol speelde. Een film, zogenaamde 'antennesessies', een kalender, intranet, artikelen, een cd-rom (met archief, leerpunten en eindverslag), een slotevenement: het is een kleine greep uit de ontwikkelde communicatiemiddelen.
Niet alleen de projectcommunicatie kreeg aandacht; ook de procescommunicatie werd aangepakt. Het 'werken met competentiemanagement' werd zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, de aangeschafte software kreeg een heldere handleiding, formulieren werden verbeterd en de intranetsite werd, samen met een papieren routekaart de 'portal' tot alle benodigde middelen.

het resultaat
Project Hercules heeft zich op de kaart gezet als een project met een creatieve en verrassende aanpak en communicatie. De invoering van competentiemanagement bij B/CA is een feit, 85% van de medewerkers staat neutraal tot positief tegenover competentiemanagement. Er is een schat aan ervaring opgedaan ten behoeve van de landelijke implementatie van competentiemanagement. Het project heeft in 2005 de HRM-Oscar van het Rijk voor creativiteit gewonnen.

link
www.tappan.nl